Pages

Tuesday, August 2, 2011

AWAS!!!SOPAN SIKIT OK...

Senyum semua..:)topik yg aku nk sembang kali nie adalah pasal budaya kutuk mgutuk/kritik mgkritik/caci mencaci dlm laman sosial yg tgh hot ketika ini iaitu...??xpyh habaq pon hgpa tau dah,apa lg if bkn FACEBOOK(FB).....bkn apa, dah lama aku tgk budaya nih menular dlm kalangan msyarakat kita yg mempunyai akaun FB...timbul idea aku post pasal benda nie apabila aku terbaca satu paper hari nih,tajuk nya.."MATI AKIBAT LAMAN SOSIAL"...seram dngaq tajuk pon,mcm FB boleh tembak,boleh tikam kita plak masa kita dok ber online...

Okeh!kita fikir tgk ADA APA DENGAN FB??


1st:----->kita tentu boleh dpt ramai kenalan ok!
2nd----->sahabat yg terpisah berdekad dlu pon boleh jmpa balik!
3rd----->cari awek/cari balak..ada jugak yg kebas awek org dlm FB..pantang comey ckit,msti dia add..haha
4th----->tempat kita luah perasaan..status2 semua tuh aduhai sgt menyedihkan kdg2..bkn apa,ayt tlalu  power smpai kwn2 dlm FB pon simpati padahal xla serius sgt pon...terlebih over!
5th----->bisnes,mcm2 kedai ada kat FB..
6th----->isi msa lapang..pantang ada msa free ja,online..
7th----->bt group pbincangan pasal plajaran..malalui chating(kononnya)hehehe
8th----->kita boleh tunjuk gambar bg kwn tgk..bkn nk blagak sbnarnya,tp gmbar2 yg kita upload adalah sbhagian drpda knangan hidup kita..:)..tp xpyh la smpai dlm bilik pon nk upload..haha
9th----->chating...
10th--->mndapat mcm informasi..add la wrtawan2,msti depa update status depa dgn mcm2 brita..xpyh tgk brita kat tv...



ada kebaikan,ada keburukan,TETAPI...........



kenapala mentaliti manusia niii???ada yg dah set siap2 if nk komen status kwn2,msti mau ada ayat2 yg perli la,samseng2 ckit la..igt macho ker??hensem ker??sweeeeettt ker??puuiiihhhhhhhhh!agak2la...purba lah fikiran mcm 2..igt ok!apa yg kita komen tuu semua kwn dia boleh baca..agak2 la nk komen pon,jgn smpai bnda peribadi pon nk komen2...klo xpuas hati sgt,FACE TO FACE BROTHER!!apa barang tulis kat FB smpai jari berpeluh,kat luaq mcm org bisu..hahahahaha...FB nie tmpat untuk kita bersosial jer..igt tuu!


pstttttttttttttt...jari anda nyawa anda!fikir sblm komen..:)











3 comments:

Shuk_ArChie said...

Betul3.. hahahaha roger! Jgn kutuk2... dalam FB boleh order ~K~e~l~i~ dak????? hehehe ;)

CharredCirikwong said...

xdak kena mngena dgn tajuk entry aku soklan hg..nk kna sepak x beruang??hahaha

bedpet said...

pesebuk skang ni dh jadi lubok kutuk mengutuk dah. apa punya tuurrr